‘Langste.kerst.ooit’ – Lisette Jonkman

no title has been provided for this book
Genre:

ISBN: 9789021035178

Als je Nederlandse feelgood zegt, komt de naam Lisette Jonkman in één adem mee. Ze schreef meer dan tien boeken, waaronder de Verkikkerd-serie. Naast austeur is Jonkman ook columnschrijfster en vertaler. Langste.Kerst.Ooit. is haar nieuwste feelgood.
De cover van dit boek ademt niet alleen feelgood, door de zuurstokroze kleur. Ook het kerstthema is mooi en rustig weergegeven door een enkele sneeuwbol en rode titel.

Noëlle leeft voor kerst. Niet alleen is ze ernaar vernoemd, ook is ze jarig op eerste kerstdag. Noelle houdt van kerst. Elk jaar op eerste kerstdag geeft ze een uitgebreid etentje met al haar dierbare. Niet alleen moet de tafel perfect gedekt zijn en de maaltijd uitgebreid, ook moet alles in een bepaalde kleur thema! Maar deze kerst loopt alles in de soep. Kan Noëlle haar eerste kerstdag nog redden?

Lisette Jonkman heeft een groot gevoel voor humor en weet als geen ander hoe ze dit op papier moet zetten. Ik heb dan ook meerdere malen met een grote glimlach op mijn gezicht de bladzijde omgeslagen.
Door de realistische en beeldende beschrijving lijkt het net alsof je samen met Noëlle en haar familie aan de mooi gedekte tafel aan het kerstmaal zit.

In het verhaal zijn de nodige kersthits verwerkt, waardoor je als lezer helemaal in de kerststemming komt! Laat kerst dit jaar maar komen. Ik kan niet wachten tot de eerste kerstplaten op de radio te horen zijn.

In het verhaal wordt Noëlle na een mislukte eerste kerstdag wakker op wederom een eerste kerstdag. Dit was leuk voor twee a drie keer. Echter na acht keer een nieuwe kerstdag herbeleven werd ik het een klein beetje beu om steeds weer voor een groot deel dezelfde dag te beleven. Desondanks weet Jonkmans de acht eerste kerstdagen ieder een eigen sfeer mee te geven. De achtste kerstdag is stiekem wel de allerleukste!

Langste.Kerst.Ooit is een heerlijke feelgood waarbij Lisette Jonkman weer een flinke dosis humor heeft weten te verwerken. Een ideaal boek om cadeau te doen voor de komende feestdagen! Langste.Kerst.Ooit krijgt van mij vier sterren.

Kim
Boekencast

 

Genre: feelgood
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789021035178
Uitvoering: paperback
Aantal pagina’s: 400
Uitgave: oktober 2022

Met dank aan uitgeverij Luitingh-Sijthoff voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review