‘Laat niet los’ – Nicole Schelling

no title has been provided for this book
Genre:
Publisher:

ISBN: 9789464661361

Het boek Laat niet los vertelt het verhaal van Indy, een 22-jarige student die geneeskunde studeert. Ze gaat geregeld naar een skatepark waar ze de knappe Lars leert kennen, steeds van op een afstand. Dankzij de opening van een nieuwe nachtclub, worden ze samengebracht en al snel blijkt dat ze een passie delen, namelijk het dansen. Vroeger danste Indy op een hoog niveau, maar tegenwoordig vermijdt ze elke plek waar mensen dansen. Lars is vastbesloten om Indy weer te laten dansen en hij slaagt hier langzaamaan in. Ze worden niet alleen verliefd op elkaar, maar Indy herontdekt ook haar oude passie, het dansen.

Ik had nog geen boek van Nicole Schelling gelezen, maar de achterflap sprak me onmiddellijk aan en ik keek er dan ook enorm naar uit om deze te lezen. De auteur heeft me zeker niet teleurgesteld met dit e-book.

Toen ik het boek ontving, viel mijn oog onmiddellijk op de sprekende cover. Deze toont in één oogopslag waar het verhaal over gaat. Een jongen en een meisje, verliefd in elkaars ogen kijkend, elk met typische danskleren aan. Als test heb ik deze cover aan iemand getoond, die, zonder achterflap te lezen, onmiddellijk door had wat de inhoud van het boek ging zijn. Een heel goede keuze van de auteur!

De titel Laat niet los vind ik ook goed gekozen. Indy begint Lars langzaamaan te vertrouwen en ze wordt verliefd op hem. Dankzij hem, overwint ze haar angsten en wil ze opnieuw haar passie uitvoeren, namelijk het dansen. De titel beschrijft de gevoelens van het hoofdpersonage, namelijk dat ze niet wil dat Lars haar loslaat, zowel in het dansen, als in het leven.

Aan het begin van het verhaal wordt een playlist getoond. Dit biedt een extraatje en brengt je onmiddellijk in de danssfeer.

Nicole Schelling heeft een beeldende en gedetailleerde schrijfstijl. Ze zorgt dat het verhaal niet te zwaar overkomt, maar toch bouwt ze voldoende spanning op. Door de korte hoofdstukken en de vlotte schrijfstijl, is het moeilijk het boek naast je neer te leggen. Je wil als het ware het verhaal in één keer uitlezen. Het boek wordt geschreven vanuit het perspectief van Indy. Nicole slaagt er in om de rollercoaster aan emoties, waar het hoofdpersonage mee te maken krijgt, goed te omschrijven. Daarnaast kan je je een goede voorstelling maken van de andere personages. Ze worden allen heel realistisch en duidelijk omschreven. Je krijgt voor iedereen sympathie.

Ondanks het feit dat het een kortverhaal is, weet Nicole genoeg diepgang te creëren. Ik heb alvast genoten van dit feelgood verhaal. Ik geef het dan ook 4 sterren!

Ellen
Boekencast

Genre: Romantiek
Uitgever: Hamley books
ISBN: 9789464661361
Uitvoering: e-book
Aantal pagina’s: 62
Uitgave: 8 maart 2023

Dit recensie-exemplaar heb ik ontvangen van Hamley Books in ruil voor deze eerlijke recensie.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review