‘Kliniek Zuid: In de steigers’ – Nick de Koning

no title has been provided for this book
Series:
Publisher:

ISBN: 9789032520441

Nick de Koning schrijft onder een pseudoniem. In het dagelijks leven is hij arts en schrijver. Door zijn eigen ervaringen te gebruiken en het feit dat cosmetische chirurgie nog altijd een hot topic is, schreef hij Kliniek Zuid.
Inmiddels is ook het tweede boek, Kliniek Zuid in de steigers, verschenen.

Waar Kliniek Zuid ophield gaat Kliniek Zuid in de steigers verder. Caro heeft nog altijd een goedlopende cosmetische kliniek en breidt deze steeds verder uit. Letterlijk en figuurlijk. De kliniek wordt verbouwd en dit gaat zeker niet zonder slag of stoot. Als daarbovenop Caro ook nog eens gaat scheiden van haar man, met haar zoon en dochter de nodige problemen doormaakt en Felix, een van de artsen binnen de kliniek, ook nog eens avances maakt, weet ze niet meer waar te beginnen.
Als klap op de vuurpijl krijgt een van Caro’s vriendinnen binnen de kliniek ook nog eens nieuws dat haar wereld op zijn kop zet.

Wat keek ik uit naar het tweede deel! Het eerste deel las als een soapserie die tussen ‘Onderweg naar morgen’ en ‘Medisch centrum west’ in zat. Heerlijk! Ook dit deel was weer smullen.
De cover van het boek is deze keer lichtgroen. Mooi in de lijn met het lichtroze van het vorige deel. Zou het volgende deel dan lichtblauw worden? Ik hoop het!

De schrijfstijl is over het algemeen gemakkelijk, al vond ik dat er deze keer, ondanks dat ik geen leek ben, veel medische termen aan bod kwamen. Dat kan het voor sommige lezers moeilijker maken om het verhaal te volgen. De hoofdstukken zijn kort en in elk hoofdstuk gebeurt er wel weer iets wat je niet had zien aankomen. Soms denk je dan ook: hoe kun je dit niet zien of hoe kun je zo reageren!

Alle personages hebben hun eigen verhaal en ze komen allemaal aan bod. Hierdoor leer je ieders emoties en gevoelens goed kennen en kun je jezelf goed inleven. Daarnaast zijn de problemen waar ze mee dealen ook in het dagelijkse leven van toepassing. Zo komt er een nare ziekte om de hoek kijken, hebben de kinderen van Caro een respectievelijke eetstoornis en een drank/drugsverslaving en leren we dat mensen totaal verschillend omgaan met het uiten van hun gevoelens.

Kliniek Zuid in de steigers was een heerlijk tweede deel in deze serie. Genoeg liefdesperikelen en roddels die de lezer bezig houden en zorgen voor wat fijne uurtjes leesplezier. Ik kan dan ook niet wachten tot er een volgend deel in de serie zal verschijnen. Ik geef het boek 4 knallende sterren.

Kim
Boekencast

Genre: literaire roman
Uitgeverij: VKB Lab
ISBN: 9789032520441
Uitvoering: paperback
Aantal pagina’s: 336
Verschijningsdatum: oktober 2023

Hartelijke dank aan uitgeverij Veen Bosch & Keuning voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar, in ruil voor deze eerlijke recensie.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review