‘Het leugenspel’ – Clare Mackintosh

no title has been provided for this book
Publisher:

ISBN: 9789026162602

De Britse schrijfster werkte jarenlang bij de politie, waarna ze haar penning aan de wilgen hing en freelance journaliste werd. Dit beviel zo goed dat ze zich inmiddels fulltime op het schrijven van boeken heeft gestort. Haar eerste boek ‘Mea Culpa (2016)’ werd een grote hit en al snel volgde er meer. Thrillers als ‘Valse hoop (2018)’, ‘Ik zie jou (2020)’ en ‘Gegijzeld (2021)’. Het leugenspel is het tweede deel in een serie rondom detective Morgan.

In Wales gaat een spannende realityserie van start. Alle deelnemers hebben een groot geheim dat ze koste wat het kost geheim willen houden om het prijzengeld te kunnen innen. Maar als een van de deelnemers uit het kamp verdwijnt is het nog maar de vraag of ze hun geheimen geheim kunnen houden. Het is nu aan detective Ffion Morgan om de vermiste deelnemer te vinden. Als er ook nog een moord gepleegd wordt in het kamp, hebben alle deelnemers een alibi, maar vooral ook een groot geheim om iemand te vermoorden. Weet Ffion de moordenaar en de vermiste deelnemer op te sporen, zonder dat alle geheimen bekend worden?

Voorafgaand aan deze recensie moet ik erbij vertellen dat ik het eerste deel ‘Het laatste feest’ niet gelezen heb. Tijdens het lezen miste ik hier overigens niks van. Je leert alle persoonlijkheden en de eigenaardigheden van de personages goed kennen.
De cover van het boek is een eenvoudige, maar mooie print van een vuurtje op de verdere blauw gekleurde cover steekt mooi af.

Het boek heeft een tijdje op mijn digitale boekenplank gelegen, want eerlijk gezegd was het niet zo mijn ding. De vele personages die in het boek voorkomen, maakten voor mij het verhaal verwarrend en moeilijk te begrijpen.

Het verhaal wordt vanuit verschillende perspectieven zoals rechercheur Ffion en enkele deelnemers beschreven. Hierdoor leer je de personen en hun geheimen beter kennen. Al had ik een lijstje achterin het boek met welk personage welk geheim met zich meedraagt wel fijn gevonden om terug te kunnen kijken.
In de voorkant van het boek zit een kaart, die je een kijkje geeft over het terrein waar de realityserie wordt opgenomen. Leuk om eens te bestuderen tijdens het lezen.

In het boek worden ook enkele zinnen Welsh gesproken. Een leuke toevoeging!
De spanning in het boek bouwt zich langzaam op, waardoor met name het middenstuk pittig was om doorheen te komen. Pas aan het einde van het verhaal wordt het spannend en wil je doorlezen om achter de geheimen te komen.
Macintosh heeft ervoor gezorgd dat je als lezer je hoofd goed bij het boek moet houden, door de verschillende tijdsprongen en personages raak je snel het spoor bijster. Aan het begin van elk hoofdstuk wordt dan ook aangegeven over welke dag, plaats en persoon je nu aan het lezen bent.

Houd je van reality tv en spanning dan is Het leugenspel het boek voor jou. Het leugenspel kon mij helaas niet bekoren en krijgt hierdoor slechts 2 sterren.

Kim
Boekencast

Genre: literaire thriller
Uitgever: De Fontein
ISBN: 9789026162602
Uitvoering: e-book
Uitgave: augustus 2023

Met dank aan Uitgeverij De Fontein voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar in ruil voor deze eerlijke recensie.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review