‘Flora’s winter’ – Marli Elisa

no title has been provided for this book
Author:
Genre:

ISBN: 9789461097354

Marli Elisa schrijft feelgoods met personages waarin het leven allemaal net even anders loopt dan gepland, zo ook in de novelle Flora’s Winter. Voor de Verhalenfabriek schreef zij onder andere Koffers vol liefde en Verliefd in Parijs. Ze heeft een baan in het onderwijs naast het schrijven.

Als alleenstaande moeder is het voor Flora moeilijk om alle ballen in de lucht te houden. Het runnen van haar biologische Bloemenboerderij vergt veel van haar in combinatie met het moederschap. In haar tiny huis op het erf van haar ouders is het lekker rommelig, maar gezellig. Op de veranda met een glas wijn en haar vriendinnen Pleun en Max bespreken ze regelmatig hun lief en leed. Alle drie hebben ze zo hun eigen problemen in het leven, is het niet de liefde, dan wel mislukte ivf-pogingen of twijfel over hun relatie. Wanneer Flora een grote order voor kerstkransen krijgt van Will is dat voor haar het ultieme moment om een poging te doen om uit de rode cijfers te komen. Stiekem begint ze al een beetje te dagdromen over hem. Alleen moet de bestelling wel binnen drie dagen klaar zijn. Via Facebook schakelt ze hulptroepen in en komen haar vrienden en familie voor een workshop kerstkrans maken. Helaas loopt deze volledig in het honderd, zoals wel meer in het leven van Flora waarin chaos troef is.

Flora, zal voor veel (vrouwelijke) lezers een herkenbaar personage zijn. Hunkerend naar liefde en een eindelijk goed lopende zaak maakt zij de nodige leermomenten door. Chaotisch, rommelig, maar met veel liefde voor haar zoontje Flip gaat ze de uitdaging aan iets te maken van haar leven. Dingen op de manier willen doen die ze zelf graag wil. Een ietwat bazige moeder die het beste met haar voor heeft en regelmatig haar opwachting maakt met de poetsdoek in de hand past er precies bij. Gelukkig is haar vader een leuke tegenpool die Flora opvangt wanneer het niet botert tussen Flora en haar moeder en ze dagenlang niet tegen elkaar praten. En dan Will als personage, opwindend, er goed uitziend en succesvol. De prins op het witte paard waar veel vrouwen van dromen. De personages evolueren volop en krijgen allemaal te maken met behoorlijke veranderingen in hun leven.

Elisa heeft een fijne, vlotte schrijfstijl waarin de humor door de hilarische taferelen je regelmatig doet glimlachen. Zij weet op een leuke manier een maatschappelijke thema als duurzaamheid in het verhaal te verwerken en laat goed zien dat liefde zich niet laat dwingen.

Flora’s winter is een leuke novelle die helemaal in deze tijd past en je in een lekker winters sfeertje brengt, met de kerst in het achterhoofd. Deze novelle krijgt 4 winterse sterren.

Joke
Boekencast

Genre: Feelgood
Uitgever: De Verhalenfabriek
ISBN:9789461097354
Uitvoering: e-book
Aantal pagina’s: 135
Uitgave: oktober 2023

Dit recensie-exemplaar hebben wij ontvangen van Uitgeverij De Verhalenfabriek in ruil voor deze eerlijke recensie.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review