‘Drogbeeld’ – Marina Theunissen

no title has been provided for this book
Genre:

ISBN: 9789493293137

Marina Theunissen schreef al succesvolle jeugdverhalen en voegde hier in 2020 een psychologische thriller aan toe. Na enthousiaste reactie volgden er hiervan meer, met Drogbeeld als derde.

Aline vlucht van Frankrijk naar België in de hoop een nieuw leven te starten, haar verleden laat haar echter niet los. Haar duistere verleden teistert haar en dit beïnvloedt de ontwikkeling van haar persoonlijkheid, die een keerpunt bereikt wanneer zij in een nieuwe situatie terecht komt. Hierna ontvouwt haar verleden zich en stapelen de problemen zich op.

‘Drogbeeld’ was mijn eerste kennismaking met Marina Theunissen. Voor verhalen waar psychische problemen in voor komen heb ik altijd interesse, ik ging dus ook vol verwachtingen dit boek in. Wat Marina met Drogbeeld neerzet voelde uniek en heftig.

‘Alleen met zichzelf en de vele nare ervaringen. Herinneringen die het daglicht niet verdragen. Mocht ze hierover ooit iemand in vertrouwen nemen, wordt ze meteen gek verklaard.’

De schrijfstijl is iets waar ik aan moest wennen, gedeeltelijk is dit mij uiteindelijk niet gelukt. Het Belgisch dat Marina schrijft is heviger aanwezig dan ik gewend ben. Ook wordt er veel vrij zware spreektaal gebruikt. Dit is heel persoonlijk, maar ik kon hier niet goed inkomen.

Toch bleef het verhaal zelf mij trekken. Mondjesmaat komt er informatie, maar Aline blijft één groot mysterie. Op het begin was ik overtuigd van haar goede wil, maar mijn beeld van Aline wankelde door het verhaal heen enorm. Je leert haar personage door haar problemen niet zozeer goed kennen, maar ervaart wel hevig haar verandering in karakter. Deze is zo geschreven dat hij heftig binnenkomt. Zoals ik al aangaf lees ik graag psychologische thrillers, zelden komen deze zo binnen als Aline deed. Wat hier ook aan bijdraagt is dat je als lezer (ik in ieder geval niet) in eerste instantie geen idee hebt waar haar buien vandaan komen. Hoe bizar ook, blijft dit realistisch.

Al met al dus een sterk plot, vooral door hoe sterk de mentale problemen en persoonlijke ontwikkeling zijn neergezet. In de toekomst zou ik zeker meer van haar lezen. Dit boek geef ik 4 sterren.

Jasmijn
Boekencast

Genre: thriller
Uitgever: Beefcake Publishing
ISBN: 9789493293137
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina’s: 272
Uitgave: 2022

Met dank aan Beefcake Publishing voor dit recensie-exemplaar.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review