‘De geheime drakenschool’ – Emily Skye

no title has been provided for this book
Author:
Publisher:

ISBN: 9789026167201

Wanneer je de cover van De geheime drakenschool bekijkt is het eerste wat opvalt een opgetogen jongetje op de rug van een enigszins bedachtzaam kijkende draak. Wat voor avontuur gaat hij beleven, is het eerste wat in je opkomt bij het zien van dit prachtige plaatje. Dit boek is het eerste deel van een serie geschreven door Emily Skye. Achter de naam Skye gaat niet de Australische fitness influencer schuil, maar het pseudoniem van de redacteuren van Uitgeverij Baumhaus Verlag waar het oorspronkelijk in 2018 uitgegeven werd. Zij vonden het belangrijk om gezamenlijk te duiken in de rol van schrijver. Ik moet zeggen dat ze een leuk boek geschreven hebben en dat het voor kinderen vanaf acht jaar zelf te lezen is. Maar niet getreurd, ook voor volwassenen is het een heel avontuurlijk en spannend boek.

Op de dag dat Henry elf jaar is geworden staat er een onverwachte bezoeker op de stoep. Henry is uitverkoren om naar Zeven Vuren te komen. Hij moet onmiddellijk mee naar dit afgelegen liggend eiland waar de kostschool Wolkenburg staat. Het enige wat hij weet, is dat zijn opa er geweest is, voor de rest is alles een groot mysterie. Samen met nog vijf aspiranten wordt Henry de andere dag naar een moerassig veld gebracht en wordt er aan hen verteld dat zij drakenrijders zijn en moeten leren een band te krijgen met hun draken. Dit is hun eerste proef en ze moeten er nog twee. Als eerste gaat Henry met zijn draak de lucht in, en komt hij er snel achter dat hij een koppige en eigenzinnige oude draak heeft getroffen met een eigen doel.

Vanaf het begin wordt de lezer in het (magische) verhaal getrokken door de wijze waarop Henry met zijn draak omgaat. Spanning is er volop door de manier waarop de personages zich ontwikkelen en hun opdrachten uitvoeren. Máár ook door een gezonde dosis nieuwsgierigheid die de groep in een gezamenlijk avontuur stort. Zes totaal verschillende kinderen leren samen te werken en elkaar te vertrouwen in een voor hun totaal onbekende en angstaanjagende wereld. Dit komt als een rode draad door het verhaal heen naar voren. Het zijn leuke personages die kinderen aantrekken, nieuwsgierig maken en hierdoor zichzelf wel op de rug van een draak zouden willen zien zitten. Henry is strijdvaardig en probeert oplossingsgericht te denken, maar heeft hiervoor wel zijn vrienden nodig. Iets wat hij in het begin moeilijk vindt is anderen te vertrouwen. Hij leert langzaam maar zeker dat hij in zijn eentje niet de geheimen van het eiland kan ontrafelen. De gedachten van Henry’s draak Happy zijn in een apart vet lettertype gedrukt. Ze laten zijn deels negatieve gedachten over de nieuwe drakenrijder Henry gaan, maar laten ook zien dat hij ergens meezit. Skye heeft een vlotte, aangename schrijfstijl zonder moeilijke woorden. Wat opvallend is aan De geheime drakenschool is dat de bladzijdenummers ontbreken, maar dat de hoofdstukken wel genummerd zijn.

De geheime drakenschool, een origineel en avontuurlijk verhaal, waarin samenwerking en vertrouwen tot een hechte band leiden. Dit boeiend boek krijgt 4 sterren.

Joke
Boekencast

Genre: Kind & Jeugd
Uitgever: De Fontein
ISBN:9789026167201
Uitvoering: hardcover
Aantal pagina’s: 208
Uitgave: september 2023

Dit recensie-exemplaar hebben wij ontvangen van Uitgeverij De Fontein in ruil voor deze eerlijke recensie.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review