‘Jip en Janneke lachen en huilen’ – Annie M.G. Schmidt en Fiep Westendorp

no title has been provided for this book
Publisher:

ISBN: 9789045129259

Annie M.G. Schmidt was misschien wel een van Nederlands bekendste en geliefdste kinderboekenschrijfsters, waarvan Jip en Janneke haar meest bekende kinderboekfiguren zijn. Ook schreef ze onder andere Pluk van de Petteflet, Dikkertje Dap, Wiplala en Otje.
Op vierjarige leeftijd begon Annie al met dichten. Haar eerste versje luidt als volgt: ‘ Er was eens een hond die zat op z’n kont. Er was eens een kat die zat op z’n gat’.
Niet alleen voor haar boeken, maar ook voor haar televisieseries zoals Ja zuster, Nee zuster won Annie M.G. Schmidt vele prijzen.
Fiep Westendorp was een van Nederlands bekendste illustratoren van onder andere kinderboeken. Ze werd vooral bekend door haar tekeningen van Jip en Janneke en de katten tweeling Pim en Pom.

Wie is er niet opgegroeid met de verhalen van de schattige, ietwat ondeugende buurkinderen Jip en Janneke. In Jip en Janneke lachen en huilen worden alledaagse korte verhaaltjes beschreven, waarbij herkenbare emoties zoals verdriet, spijt, schaamte, angst en boosheid beschreven worden met de nodige humor.

Mijn zoontje is twee en misschien nog net iets te jong voor de verhaaltjes van Jip en Janneke. Desondanks vond hij het kijken naar de plaatjes en hierbij verhaaltjes verzinnen wel erg leuk en interessant. Zo was het verhaal van Jip met de buil zijn favoriet!
Zelf kan ik me ook nog goed herinneren voorgelezen te worden uit Jip en Janneke. De verhalen van Jip bij de kapper en de Rijst met krentenhond staan mij dan ook nog levendig bij.

Deze 19 opnieuw uitgegeven Jip en Janneke verhaaltjes zijn een ware lust voor het oog. De prachtige prenten laten de verhalen spreken en zijn niet alleen leuk voor de allerjongsten, maar ook zeker voor de ouders nog steeds herkenbaar.
Ik hoop dan ook nog vaak voor te mogen lezen aan onze zoon uit de werken van Annie M.G. Schmidt.
Jip en Janneke lachen en huilen krijgt van mij 4 fonkelende sterren.

Kim
Boekencast

Genre: Kind & Jeugd
Uitgeverij: Querido
ISBN: 9789045129259
Uitvoering: hardcover
Aantal pagina’s: 56
Verschijningsdatum: oktober 2023

Hartelijke dank aan uitgeverij Querido voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar, in ruil voor deze eerlijke recensie.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review