‘Interne dreiging’ – Matthew Quirk

no title has been provided for this book
Genre:

ISBN: 9789021042961

Matthew Quirk was een crime-reporter voor The Atlantic maar is nu fulltime schrijver en inmiddels een bestseller auteur. The Night Agent is zijn voorlaatste thriller en deze werd verfilmd voor Netflix. Alle afleveringen van deze serie heb ik in een avond gekeken, zo ontzettend goed! Dit maakt me dus ook nieuwsgierig naar zijn nieuwste thriller. Is Interne dreiging net zo goed? Ik hoop op een razend spannende thriller die ik niet kan wegleggen.

Eric Hill was leidinggevende van de persoonlijke beveiligers van de president maar dat is allemaal veranderd. Hij zit nu weggestopt in de kelder totdat de bui is overgewaaid en de storm is gaan liggen. Tot het moment dat code zwart wordt afgegeven. Dat betekent dat het Witte Huis niet meer veilig is en de president zal worden overgebracht naar een veiligere plek. In dit geval wordt gekozen voor Raven Rock Mountain Complex, een goed beveiligd, ondergronds gelegen bunker. Een ervaren kracht als Eric is dan wel belangrijk om er bij te hebben. De president kiest hem uit en vertrekt met zijn vrouw en een groep vertrouwelingen en beveiligers naar Raven Rock. Komt de dreiging wel van buitenaf? Politiek gezien staat de president voor belangrijke beslissingen en zijn tegenstanders zouden die beslissingen tegen willen houden. Of zit er een mol in het team van persoonlijke begeleiders van de president? Dat mag je zelf gaan ontdekken.

Ik werd aangenaam verrast door het begin van het boek, er volgt een lijst met alle personages en welke rol zij spelen in het verhaal. Daarnaast is er een plattegrond van het Raven Rock Mountain Complex met ook tekeningen van de voor- en achtergevel. Het is heel compleet en als lezer kan je tijdens het lezen even terugbladeren om te kijken wie nu waar in het complex is en hoe dat er ongeveer uitziet. Complimenten daarvoor, er is echt aan de lezer gedacht. Het boek is sowieso met aandacht geschreven. De opbouw van het plot is heel knap. In korte hoofdstukken die bij wisseling van de dag of de tijd een datum en tijdsaanduiding boven aan het hoofdstuk vermelden. Zo wordt steeds een stukje van de sluier opgelicht.
De schrijfstijl maakt dat je helemaal in het boek getrokken wordt. Ook dit is weer goed weergegeven zonder te veel uit te wijden. Zoals in onderstaand stukje.

‘Amber Cody stond voor de spiegel in de toiletruimte. Ze rechtte haar overhemd en koppel tot alles perfect zat. Ze stak haar hand in de zak van haar jack en haalde de speld eruit die aangaf dat ze persoonsbeveiliger van de president was. Met bevende vingers maakte ze hem vast aan de revers op haar borst en toen bekeek ze haar donkere krullen nog eens, die ze in een strakke paardenstaart getrokken had’

Het is filmisch beschreven en iedereen kan hierbij een plaatje maken. De emoties spatten van de pagina af en je bent benieuwd wat de volgende zin weer brengt. Je snap dat het boek lastig weg te leggen is.
Er wordt toegewerkt naar een climax die je misschien niet helemaal zag aankomen maar die ook niet heel verrassend is. Toch is dat niet storend maar passend bij het hele boek. Ik vind het heel knap gedaan. Naar mijn mening is het echt een boek dat heel goed verfilmd kan worden. Ik ben wel benieuwd of dan de beelden die ik nu zelf in mijn hoofd gemaakt heb overeenkomen met de verfilming.
Ik heb genoten van het boek dat naar mijn mening veel te snel uit was. Meer dan verdiend geef ik 5 sterren. Ik hoop dat er nog veel boeken zullen volgen!

Wilma
Boekencast

Genre: Thriller
Uitgever: Luitingh Sijthoff
ISBN: 9789021042961
Uitvoering: paperback
Aantal pagina’s: 429 pagina’s
Uitgave: april 2023

Bedankt Luitingh Sijthoff voor dit recensie-exemplaar in ruil voor deze eerlijke recensie

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review