‘Ongefilterd moederschap’ – Lorentina Veppi

no title has been provided for this book
Genre:
Publisher:

ISBN: 9789401404730

De Genkse Lorentia Veppi is naast leerkracht, online content maker op Instagram en Tik Tok en food liefhebber (haar man is kok) ook mama van een peuter.

In Ongefilterd moederschap deelt ze haar ervaringen als nieuwbakken moeder, om zo andere ouders een hart onder de riem te steken en om ervaringen uit te wisselen. Want één ding is zeker: Veppi neemt geen blad voor haar mond en schrijft open en eerlijk over de soms moeilijke en ingewikkelde topics van het ouderschap.

“ Je weet pas hoeveel mensen je haat, als je een naam moet kiezen voor je kind”

Het boek is onderverdeeld in drie thema’s. Binnen deze thema’s behandelt Veppi de meest herkenbare onderwerpen voor ouders (in spe). Zo heeft ze het bij het onderwerp zwangerschap onder andere over de verschillende soorten zwangere koppels. Je kan je als lezer daar natuurlijk al een voorstelling bij maken zonder het boek ook maar gelezen te hebben! Bij het onderwerp kraamperiode over bijvoorbeeld paniekmomenten als nieuwe ouder en bij de peuterperiode over eigenlijk alles wat te maken heeft met de welbekende peuterpubertijd.

Niet alleen lees je haar mening over hot topic punten van het ouderschap, ook staat het boek bol van grappige quotes en lijstjes. Door de vlotte pen en de nodige humor leest het boek vlot en heb je het binnen no-time uit. Ik heb mezelf er dan ook een aantal keer op betrapt dat ik hardop zat te lachen.

“Ik: hier is de helft van mijn inkomen
Opvang: Dank je wel! Hier is een nieuw virus iedere week”

Niet alleen bestaat het boek uit een hoop gevatte letters bij elkaar. Ook worden de teksten ondersteund door mooie en grappige tekeningen die het boek extra aantrekkelijk maken om verder te lezen.

“De stilte na de bedtijd van mijn kind is mijn lievelingslied’’

Ongefilterd moederschap is niet alleen een herkenbaar boek voor vele (aanstaande) ouders, het zorgt ook voor de nodige lachstuipen die je wel kan gebruiken tijdens de gebroken nachten en drukke dagen in het newborn tijdperk. Ongefilterd moederschap krijgt van mij 4.5 ster! Een leuk cadeau om te geven of cadeau te krijgen.

Kim
Boekencast

Genre: non-fictie
Uitgever: Lannoo
ISBN: 9789401404730
Uitvoering: paperback
Bladzijden: 156
Uitgave: april 2024

Met dank aan Uitgeverij Lannoo voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar in ruil voor deze eerlijke recensie

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review