‘Fucking horny’ – Marie Lotte Hagen & Nydia van Voorthuizen

no title has been provided for this book
Publisher:

ISBN: 9789463493772

In 2021 verscheen de seksverhalenbundel ‘Damn horny’ en het bleek een succes. Een hele trits aan auteurs dompelde zich vrijwillig onder in de wereld van de loeihete erotische verhalen. En nu is daar de tweede in de reeks. Fucking horny is de titel en ook het thema van de meer dan vijfentwintig verhalen die deze bundel bevat.

Auteurs en samenstellers Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen zijn als huisgenoten in 2018 gestart met het uitbrengen van een feministisch pamflet ‘Damn, honey’. Deze werd al snel gevolgd door de gelijknamige podcast en een Instagram-pagina. De hele formule is inmiddels goed voor tienduizenden volgers die zich tegoed doen aan podcasts, boeken en posts.

Na de door Corona beperkende maatregelen verschenen zij in 2022 ook op locaties in het land met podcast en in volle zalen, met het feministische woord. Inmiddels loopt de theatertour Zelf weten en om dit kracht bij te zetten, wonen ze inmiddels niet meer in één huis maar bij elkaar in de buurt.

Als zwaar in ondertal aanwezige man binnen Boekencast, mag ik mij buigen over de kwaliteit van deze seksverhalenbundel. Wel prettig voor de auteurs natuurlijk. Wanneer het een enthousiaste recensie oplevert, vinden zelfs mannen het te gek en bij ieder punt van kritiek gebruik je het excuus dat het slechts de mening van een man is. Deze recensie kent derhalve louter winnaars.

Is het de moeite waard? Jazeker. Erotische verhalen. Ik mag mijzelf geen kenner noemen. Als late tiener boog ik mij over de mannenbladen als Penthouse en Playboy en dan vooral over de interviews, de moppen en de erotische verhalen. Soms, ik herhaal soms, waren deze verhalen geschreven door vrouwelijke auteurs. Ze vielen mij op omdat ze veel meer aansloten bij mijn eigen beleving.

En dat geldt in zijn geheel voor deze bundel. Geen Pornhub-seksverhalen vol grote piemels en onderdanige welwillende in elkaar geknutselde vrouwen. Deze bundel is vanuit een feministisch perspectief tot stand gekomen. Vanuit gelijkheid tussen man en vrouw, vrouw en vrouw en alle denkbare andere combinaties. Vrije seks maar dan van de eenentwintigste eeuw.

De verhalen worden af en toe onderbroken door een aantal pagina’s die door volgers zijn gevuld met een weergave van hun eigen erotische fantasieën. En er zijn allerhande fantasierijke volgers. Toch lijkt een groot aantal van de auteurs van verhalen en fantasieën een voorkeur te delen voor spanking en seks met onbekenden. Wel goed om te vermelden dat dit in de verhalen respectvol gebeurt. Door het gebruik van codewoorden en stoptekens is er zelfs daar waar het draait om dominant en onderdanig gedrag, een goede slag gemaakt.

Ook al kennen de verhalen een veelvoud aan aanvliegroutes, de spanning gaat er na verloop van tijd wel vanaf, wanneer je meerdere verhalen achter elkaar leest. Misschien meer een bundel voor op het nachtkastje, zo heb ik het echter niet tot mij genomen.

De omslag roept qua kleurstelling herinneringen op aan Skunk van Doe Maar. De illustraties in het boekje zijn van Linda Rusconi, zijn prachtig omdat we niet hoeven te voldoen aan allerhande schoonheidsidealen maar maken de bundel minder geschikt om in het openbaar vervoer te lezen.

Om weinig tot niets van de erotische lading prijs te geven laat ik de verhalen vooral aan de geïnteresseerden over om zelf te lezen. Ik wil wel nog twee van de fantasieën met je delen. De ene omdat ik die te grappig vind, de ander omdat ik deze fantasie werkelijkheid heb laten worden.

‘Samen erwtensoep eten, en dan weten
dat we allebei een buttplug in hebben’
‘Mannen die lezen’

⭐️⭐️⭐️ 3 sterren voor deze bundel. Seks uit en volgens het boekje. Feministische seksverhalen tonen de veelzijdigheid van seks op respectvolle en expliciete wijze. Geen stereotypen maar seks tussen mensen zoals jij en ik.

Persoonlijke songtekst:

‘Don’t go for second best, baby
Put your love to the test
You know, you know you’ve got to
Make him express how he feels and maybe
Then you’ll know your love is real
You don’t need diamond rings or eighteen karat gold
Fancy cars that go very fast, you know they never last, no, no
What you need is a big strong hand
To lift you to your higher ground
Make you feel like a queen on a throne
Make him love you ’til you can’t come down’
(Madonna – ‘Express yourself’)

Peter
Boekencast recensent

Genre: seksverhalenbundel
Uitgeverij: Blossom Books
ISBN: 9789463493772
Uitvoering: paperback
Aantal pagina’s: 248
Verschijningsdatum: oktober 2022

Hartelijke dank aan Blossom Books voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.

 

 

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review