‘De Huizenruil’ – Noortje Brink

no title has been provided for this book
Genre:
Publisher:

ISBN: 9789047207962

Een foto van een vrouw op een plein in Brussel siert de kaft. Je kijkt op de rug van de vrouw. Het heeft dezelfde stijl als de kaft van Stikheet van Noortje Brink waar een foto van de grachten in Utrecht op de kaft prijkt. Dit verhaal dat zich in Utrecht afspeelde, een e-pub van ongeveer 100 bladzijden, beviel me goed. Ik ben daarom benieuwd naar De Huizenruil dat zich wel in Brussel zal afspelen als ik op de kaft afga.

Het boek vertelt het verhaal van Anna en Sieb. Zij gaan voor de eerste keer een huizenruil doen met twee mannen uit Brussel. Het lijkt de ideale manier om vakantie te vieren. Anne is in Brussel opgegroeid en heeft daar gestudeerd. Ze hebben een prachtig appartement gevonden vlakbij het centrum van Brussel. De eigenaren van dat pand komen in het huis van Anna en Sieb in het centrum van Amsterdam. Wanneer Anna en Sieb arriveren bij het appartement blijkt dat de foto’s op de website niet de werkelijkheid laten zien. De foto’s op de website hebben de verwachting geschapen van een luxe ingericht huis. Het huis is echter vrijwel leeg.

Wat is er aan de hand? Sieb deed ook al zo geheimzinnig tijdens de reis. De eigenaren van het pand in Brussel zijn niet te bereiken, niet per telefoon, niet per mail, op geen enkele manier. Ze besluiten er maar het beste van te maken. Dan wordt er aangebeld, er staan ongure types voor de deur. Kunnen ze de politie bellen of kunnen ze dat beter niet doen? Ze raken hoe langer hoe meer verstrikt in de situatie. Hoe komen ze hier uit en komen ze wel weer thuis in Amsterdam?

Ik merkte dat ik vrij snel in het verhaal zat. Het is wel enigszins voorspelbaar, maar toch was het een verhaal dat direct mijn aandacht ving. Ik heb het daarom binnen een paar uur aan een stuk uitgelezen. Ik wilde weten hoe het nu zat. Het boek is een combinatie van een feelgood en een thriller, net als Stikheet was. Het zijn korte hoofdstukken die gemakkelijk weg lezen. Er zijn geen moeilijke woorden en er zit geen dubbele bodem in het verhaal. Een prima boek dus om tussendoor te lezen. Ik geef het boek 3 sterren.

Wilma
Boekencast

Genre: Thriller
Uitgever: Loft Books
ISBN: 9789047207962
Uitvoering: e-book
Uitgave: november 2023

Bedankt Loft books voor dit recensie-exemplaar in ruil voor deze eerlijke recensie.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review