Blogtour ‘De dino hulptroepen’ – Rosalie de Jong

no title has been provided for this book

ISBN: 9789464661200

De twee beste vrienden Joshua en Aiden leven in wereld vol dino’s. Ze hebben er een belangrijke taak te doen: het helpen en redden van dino’s in nood. Joshua en Aiden vinden het geweldig om de dino’s te helpen, al is het niet altijd even gemakkelijk.

Met De dino hulptroepen heeft Rosalie de Jong een vrolijk en avontuurlijk kort verhaal neergezet. Het is daarmee het tweede boek dat ze schreef. Eerder verscheen bij Books and Butterflies de verhalenbundel Het reddingsteam.

Het kort verhaal is onderverdeeld in meerdere hoofdstukken, die eigenlijk een soort mini-verhaal op zichzelf vormen. Telkens is er wel een dino die hulp nodig heeft, wat vaak leidt tot heus avontuur. Is er een dino vermist of verdwaald? Dan helpen Joshua en Aiden zoeken. Ook als er eentje ziek of gewond is schieten de beide jongens te hulp. En natuurlijk kunnen ze zelf ook altijd rekenen op de vriendelijke dino’s. Zelfs op de vaak mopperende Bronto of chagrijnige Stego.

De dino hulptroepen opent in een mooie vallei waar het prachtig weer is. Je maakt er kennis met Joshua en Aiden, alsook met de Brontosaurus Bronto. Het is even wennen in het begin aan de combinatie van de twee jongens die leven dichtbij een grote groep verschillende dino’s. Maar al snel wen je aan het idee en krijg je ook meer zicht op hun manier van leven.

Er komen veel verschillende personages aan bod, waarvan erg veel dino’s. Doordat het een kort verhaal is, is het moeilijk om deze echt uit te diepen. Toch is Rosalie de Jong erin geslaagd om een duidelijk beeld te scheppen van de belangrijkste karakters. De grootste focus is op de hulptroepen, namelijk Joshua en Aiden. Twee vriendelijke en hulpvaardige jongens, die in een huisje wonen dat samen met de dino’s is gemaakt. Je krijgt daarbij mee hoe ze daar leven. Wat de dino’s betreft krijg je voornamelijk zicht op de verschillende soorten die er leven. En vroeger ook echt bestonden. Sommige daarvan komen wat meer aan bod, zoals Brontosaurus Bronto en Pteranodon Ptera.

Rosalie de Jong heeft een eenvoudige en meeslepende schrijfstijl die helemaal is aangepast op het niveau van kinderen. Hoewel sommige soorten dino’s een moeilijke soortnaam hebben, wordt hierbij geholpen door hen een gemakkelijkere naam te geven, die afgeleid is van hun soort. Zoals Stego de Stegosaurus en Velicia de Velociraptor. Ook de nodige portie humor wordt niet vergeten in De dino hulptroepen. De soms grappige conversaties zorgen telkens weer voor een glimlach op je gezicht. En vergeet ook de actie en spanning niet wanneer Joshua en Aiden te hulp schieten.

De dino hulptroepen is een leuk verhaal dat kinderen zeker zal aanspreken. Tegelijk leren ze ook dat iemand helpen belangrijk is, en dit wordt op een speelse manier weergegeven. Het is jammer dat er maar zevenendertig bladzijden zijn, want het verhaal is heel snel uit. Een paar extra hoofdstukken waren dus zeker welkom geweest. Vier sterren voor De dino hulptroepen.

 

Severine
Boekencast

 

Genre: fictie 7-9 jaar
Uitgever: Books and Butterflies
ISBN: 9789464661200
Uitvoering: e-book
Aantal pagina’s: 37
Uitgave: augustus 2022

Met dank aan Books and Butterflies voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.

 

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review